Varannan vecka livet

C982B864-C992-45A7-8EB1-CAAC89D36E10_black

Varannan vecka livet. Det är knepigt. Knepigt att få känslor och hjärta hänga med det praktiska och det ”rättvisa.” Å ena sidan är det konstigt att inte ha sina barn halva deras tid. Jag slutar ju inte att vara mamma för att mina barn inte befinner sig i mitt hus. Samtidigt som det dåliga mamma samvetet kickar igång när jag njuter av att få göra vad jag själv vill. Med en super trotsigt 3 åring och en stor terror med adhd är det välbehövd paus ibland. Jag träffar mannen, mina vänner, tränar och pillar mig i naveln ibland. Jag äter sämre och har helt andra rutiner. Det är förvirrande även för mig. Sedan varannan vecka är det fullt ös med skola, förskola, läxor och aktiviteter. Dessutom är vi ibland 7 st, oftast under helgerna men ändå. Saknaden är efter barnen är stor när de inte är hemma, samtidigt som det är skönt med ett delat föräldraskap. Men det är också en märklig känsla att inte veta vad ens barn gör varannan vecka och det du vet beror på den andre förälderns goda vilja att dela med sig. De gör saker tillsammans med människor jag inte ens känner. Det är en oerhörd sorgsen känsla. Just den här veckan har jag den lille vandalen extra dagar. Vilket ger oss två tillfälle till lite ensamtid med fullt fokus på hans terror välde.

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *