En midsommarnattsdröm – tårtor att imponera med

Hej alla finaläsare! Nu är det snart midsommar, kanske ska du göra tårtor? Eller precis som Frida, dessert ansvarig. Då ska du fortsätta läsa detta inlägg. Jag gjorde två stycken tårtor förra veckan, som lämnades in på lillebrors dagis. En med Nutella fyllning och en med vit chokladmousse. De blev väldigt väl mottagna och passar perfekt till sommarens alla fester. Det bästa är att de ser fantastiska ut, smakar delikat och är faktiskt ganska lätt att göra. Har man väldigt bråttom kan man även köpa färdig tårtbotten. Men det är ganska lätt att göra egen annars. Jag är dock inte så jätte bra på att dela upp tårtor i exakt tre bitar, utan väldigt ofta tycker jag att det blir som lutande tornet i Pisa. Men detta har löst genom att fördela smeten i tre olika men lika stora formar. Det tricket håller varje gång! Då vet jag att det blir bra. 

Vit chokladmousse tårta

Midsommartårta

Vit chokladmousse tårta med lemoncurd

Du behöver:

1 paket vit chokladmousse (jag köpte pulver från Ultimate Cake i Malmö, men även Kocken’s har en färdig, som man tillsätter mjölk i bara. Vill man göra egen, har underbara Claras ett recept här.)
4 msk lemoncurd 
100 gr Philadelphia eller annan färskost
3 msk florsocker

Till dekoration:

Två stora rosor
Blad av 1 kvist eukalyptus

Så här gör du:

Börja med tårtbotten. Medan bottnarna svalnar gör du vit chokladmousse. Blanda sedan färskost, lemoncurd och florsocken samman till en fluffig kräm. Blir den för lös, tillsätt mer florsocker.

För att underlätta när du ska dekorera så lägg en klick av moussen i botten på tårtfatet och lägg sedan på första lagret av botten.

Fördela sedan ett lager mousse med en tårtspatel. Blir jämnt och snyggt då. Lägg sedan på mitten delen av tårtan och fördela ett lager av lemoncurd på den.  

 Avsluta sedan med toppdelen av tårtan och fördela vitchokladmousse över hela tårtan. Det ska bli ca 1-2 dl över av moussen, som sedan används till tårta nummer två.

 Dekorera med rosor och eukalyptus. Jag tog av bara av bladen från en kvist. Tänk på att rosor är ätliga, men är ofta väldigt hårt besprutade. Så ska du äta dem välj i så fall en obesprutad ekologisk sort. Annars bara låt bli att äta dem. 

Nutella Dröm
Nutella dröm
 Nutella dröm

Du behöver:

Chokladtårtbotten
1,5 dl Nutella
200 gr Philadelphia 
1 dl florsocker
1 nypa salt
1 dl vit choklasmousse

Till dekoration:

Kronblad av en ros
1 Prärieklocka

Så här gör du:

 Följ recpetet ovan till tårtbotten men tillsätt 1,5 dl kakao. 

 Vispa sedan samman Nutella, Philadelphia och florsocker.

 Följ sedan stegen ovan. Börja med Nutella fyllning sedan vit chokladmousse i mitten och avsluta med Nutella fyllning.

 Sedan ska du spritsa ovanpå tårtan. Jag använde mig av en rund tyll och gjorde små ”bollar” som ser ut som Maltesers.
Jag började utifrån och jobbade mig inåt. Mitt på tårtan gjorde jag en större ”boll” och satte i en prärieblomma och några kronbland från en ros. 
tårtor

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *