Shamrock lasagne med ricotta och spenat

spenat lasagne med ricotta ost

Idag är det ”Tasty Thursday Treat” och jag bjuder er på en krämig, alldeles ljuvlig grön lasagne. Den innehåller en massa god ost, broccoli och spenat. Om man vill att det ska gå snabbare kan man välja förska lasagne plattor.

Vill ni bjuda på någonting grönt till S:t Patrick’s day som är den 17:e mars, är denna perfekt att bjuda på. 

spenat lasagne med ricotta ost
Skriv ut
Lasagne med spenat, broccoli och ricotta
Förberedelser
20 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
1 t 5 minuter
 

En fantastisk krämig och smakrik vegetarisk lasagne med både broccoli, spenat och ricotta ost. 

Portioner: 6 pers
Ingredienser
  • 2 dl mascarpone ost
  • 2 dl riven broccoli
  • 1 pkt spenat lasagne
  • 250 gr frusen spenat
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 st schalottenlök
  • 150 gr riven parmesan eller pecorinoost
  • 2,5 dl ricotta ost
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk mald muskotnöt
  • 1 st knorr fond du chef grönsak
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader

  2. Mixa broccolin i en mixer tills du får ett broccoli ris. Alternativt river du broccoli med ett rivjärn.

  3. Hacka vitlök och schalottenlök fint och fräs i lite olivolja tills det mjuknar. 


     

  4. Tillsätt spenat, broccoli, grönsaksbuljong och rör på svag värme. Ta bort från värmen och blanda i mascarpone ost. 

  5. Ta fram en bunke till och vispa ett ägg, tillsätt ricotta och parmesan (spara lite till toppen av lasagnen.)

  6. Blanda ihop oströran med spenatröran som har fått kallna. Smaka av med salt, peppar, chili och lite riven muskotnöt.

  7. Häll ett lager av röran i botten av en ugnsfast form och lägg sedan på ett lager av pasta. Avsluta med ett lager av spenatröra och strö på parmesan på toppen.

  8. In i ugnen i ca 40-45 min, halvera tiden om du använder färska lasagneplattor. Se till att verkligen täcka kanterna med röran, annars kan de bli hårda. Jag brukar täcka lasagnen med folie efter halva tiden ungefär. 

 

 

ENGLISH

It’s ”Tasty Thursday treat” and not only does this recipe go well any with any Thursday of the week. But it’s perfect for you S:t Patrick’s day celebration. It doesn’t get any greener than this. 

broccoli
Skriv ut
Shamrock lasagna with spinach and ricotta cheese
Förberedelser
20 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Total tid
1 t 5 minuter
 

A creamy delicious green vegetable lasagna. The three kinds of cheese, spinach, and broccoli will create a taste sensation your taste buds won't forget. 

Portioner: 6 pers
Ingredienser
  • 500 gr spinach lasagna
  • 250 gr frozen spinach
  • 4-5 cloves of garlic
  • 1-2 pieces shallots
  • 150 gr grated parmesan or pecorino cheese
  • 250 gr of ricotta cheese
  • 200 gr mascarpone cheese
  • 0,8 cups grated broccoli
  • 1 egg
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp pepper
  • 1 tsp chili
  • 1/2 tsp nutmeg
  • 3 tbls vegetable broth
Instruktioner
  1. Preheat oven to 392 F

  2. Grate the broccoli

  3. Chop the shallots and garlic and fry it in a pan with a little olive oil until it softens a little bit.

  4. Add the spinach, broccoli, vegetable broth and stir together on low heat. Take it away from the heat and add the mascarpone.

  5. In another bowl whisk together the egg, ricotta cheese, and the parmesan cheese. (save some for later)

  6. Mix the ricotta cheese and spinach mixture together. Add salt, pepper, chili and nutmeg.

  7. Put a little bit of the mixture in the bottom on an oven-proof form. Put on a layer of pasta, then continue to put the layer on layer, sprinkle parmesan on the top. Put the lasagna in the oven, and take it out after about 40-45 minutes. Half that time if you are doing it with fresh pasta.

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *