Semester med stjärnfamiljen del I

semester på sturkösolnedgång över sturköNu var det några veckor sedan jag skrev någonting. Jag har haft två veckors semester med full fokus på stjärnfamilj och min relation. Gått in i en liten bubbla och fått absorbera.

semester med stjärnfamiljenFörsta veckan hyrde vi ett sommarhus i Karlskrona skärgård, närmare bestämt Sturkö. Vilket fantastiskt ställe att semestra på! 

senoren Sverige levererade även sitt bästa sommarväder, så att vi kunde bada och sola. 

semester på sturköDet var första gången vår lilla familj på 7 personer och vara tillsammans dygnet runt i en hel vecka. 

stjärnfamiljJag tror att vi vuxna var mer nervösa inför detta än barnen. Många av våra diskussioner handlar nämligen om våra olika synsätt på barnuppfostran och våra olika rutiner.

semester med stjärnfamiljMen efter knappt två dagars lite nötande, hittade vi ett bra sätt att sammanfläta våra olika sätt. Att huset dessutom var ’vårt’ under veckan hjälpte säkerligen till. 

naturreservat sturköAtt känna att ingen invaderar på mitt revir, där mina saker bor. Utan det var vårt och allting var lika för alla på något sätt.

Sturkö är ett litet samhälle med många semesterfirare och vi fick en del blickar på stranden. Med 2 vuxna och 5 barn tittar en del. 
fiske på sturköJag har bestämt mig för att de nog tycker att jag är väldigt välbehållen för att ha fött 5 barn. Ha! Tänk om de vetat att det bara är två!

stjärnfamiljSkämt å sido, man ser att det är en del frågande blickar. En man frågade mig en gång chockat: är det alla dina barn? Har du fött alla?

Näe, svarade jag, jag hittade ett par av dem. Man ska inte skoja så med främlingar märkte jag.
Hur som helst, vi hade en fin semestervecka och våra kanter slipades av lite och fogades samman. 
Jag lärde känna mina bonusbarn på ett djupare sätt och fick också djupare känslor för dem. Jag lärde mig också vikten av rättvisa. Att vara rättvis och kärleksfull är allt.
stjärnfamilj och bonusbarnMen också att lära barnen att lösa sina konflikter med varandra. Att våga säga ifrån och inte gömma sig bakom respektive förälder. Det kan vara svårt att medla när hela ens instinkt är att försvara sitt barn, för oavsett vad man än känner för sina bonusbarn, sätter man alltid sina egna främst. 

Därför är det viktigt att vara rättvis, på riktigt.
Att semestra tillsammans så här, är lite som att semestra med vänner, fast ändå inte. Jag kan acceptera mina vänner och deras barn på ett annat sätt. För det finns inte samma höga förväntan på att allting ska fungera. Det är inget test för att se hur konstellationen fungerar som familj. Man vet att det är en period och slappnar av på ett annat sätt.
sturkö och stjärnfamiljMen nu ska två familjer bli som en. Både vuxna och barn testar gränserna.

Men samtidigt växer även djupare band fram, man skapar minnen, tillsammans.
solnedgång över sturköOch när en liten hand tar min hand och sätter sig i mitt knä och vill bli älskad genom att visa kärlek, kan man ju inte annat än älska tillbaka.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *