Semester med en stjärnfamilj

Semester med en stjärnfamilj

Generellt kan semester ihop under några veckors tid vara påfrestande. Man har förväntningar på varandra, man kanske inte riktigt uttrycker sina förväntningar eller så trivs man plötsligt inte ihop. Hur det än är verkar det är ingen slump att skilsmässoansökningarna är högst efter semestern.

Jag menar såklart inte att det bara är olika förväntningar som gör att man skiljer sig. Men det är i alla fall en orsak till konflikter.

När man lever i en stjärnfamilj, som vi, men inte bor ihop kan en semester  potentiellt vara en tidsinställd bomb. För semester är en sådan sak som bara infinner sig. Man har saker man brukar göra och sätt man gör dem på. Det är ingenting man nödvändigtvis tänker på, det är invanda saker.

Det kan vara småsaker som leder till irritation, ofta är det ju småsaker som byggs upp. Men också att man omedvetet faller i gamla roller. Även om man inte vill, så har man ju gjort på vissa sätt innan. På gott och ont har man ofta invanda roller.

Kanske har barnen inga regler under semester veckorna, glass i stora lass och läggdags när man vill. Kanske är det inte så.

Men som med allting annat om man pratar om sina förväntningar i förväg blir det mycket lättare att hantera. Sätter upp gemensamma förhållningssätt och regler.

Men också göra vara prestigelös och göra det lätt för sig. För i sin strävan att ha den perfekta semestern sätter man också press på alla andra i sin omgivning.

Så imorgon ska vi iväg på semester och vara prestigelösa. Förmodligen också stöpas om i ny form med nya förhållningssätt.

Semester med en stjärnfamilj

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *