Så här gör du din egen sandwichglass

sandwichglass

Min favorit glass som barn var sandwichen. Åh vad jag älskade den! Jag är också ett stort fan av choklad, allt typ av choklad. Så nu när värmen passade på att komma och ära oss med sin närvaro, experimenterade jag lite. Den klassiska sandwichglassen i en ny tappning. Jag har nästan alltid en rulle chocolate chip cookies i frysen. För att man vet aldrig när man behöver lite kakdeg. Hos oss står dörren öppen och man vet aldrig vem som trillar in. Då är det skönt att alltid ha en liten back-up i frysen. Någonting gott man kan bjuda på. 

Glassen är nästan löjligt enkel att göra, och blir så himla god. 

Chokladglass räcker till ca 6 sandwichar

Du behöver:

1-2 skivade och frysta bananer

1 handfull hackad mörk choklad

1 msk jordnötssmör

2 msk dulche de leche

1 msk kakao

Så här gör du:

Lägg alla ingridienserna i en mixer och mixa 3-4 minuter, tills glassen är slät och krämig. Häll över glassen i antingen en muffinsplåt, så får du runda små glassar från början. Om de är svåra att få loss, kan du värma en kniv under varmt rinnande vatten och skära runt. Eller så kan hälla över glassen i en avlång form, så kan du sedan stansa ut glassen. Då får den också den precist runda formen. (Resten av glassen kan du bara skopa upp och servera som den är.) Låt glassen stelna i frysen i ca 1-2 timmar. 

Chocolate chip cookies

Du behöver:

125 gr rumsvarmt smör

0,5 dl råsocker eller kokossocker

1 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

en nypa flingsalt

100 gr finhackad mörk choklad

1 msk muskovadosocker

Så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget. Blanda resten av de torra ingrdienserna i en skål. Vänd sedan ner det i smeten. Hacka chokladen fint och blanda i degen. Forma degen till en rulle och rulla in den i bakplåtspapper. Frys den sedan i cirka 30 minuter. (Det är nu du kan göra dubbla satser av degen och ha en i frysen som i fall att.) Skiva den frysta rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter. De är lite mjuka när de kommer ut. Om man vill de dem precis runda, är det nu man kan rätta till det lite snyggt. Genom att försiktigt runda till kanterna. Annars kan man låta dem vara som de är. Låt kakorna svalna ordentligt.

Montera ihop dem genom att försiktigt stjäla upp rundeln av glass på en kaka och sätta den andra kakan på toppen. Servera genast. De går att förvara i en tätförslutande glasburk i frysen ca 1-2 månader. 

Enjoy! 

sandwichglass

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *