Paris dag II

Louvre
Då kom vi till dag på vår resa, den där dagen jag skulle banna alla trappor upp till vår lägenhet. Vi började dagen på ett café i närheten, som heter Umami Matcha café. Ett litet japanskt inspirerat café, med väldigt trevlig personal och god frukost. På eftermiddagarna var det helt fullsatt! Efteråt bar det av till Louvren. Vi chansade faktiskt på att det inte skulle vara så lång kö. November är inte direkt högsäsong. Vi behövde inte alls stå speciellt länge och vänta. Väl inne spenderade vi en massa timmar på gå och titta.
louvre
Louvren är världens största museum, så man hinner inte se allting på en dag, inte ens på två. Det sägs att det skulle ta 100 dagar för en att se all konst.
louvre
Min personliga favorit, förutom impressionisterna är Napoleons III lägenhetsdel. Den är så pampig och överdådig att det är svårt att ta in. Men också en spegling på hur de rika och berömde levde på den tiden. Sängarna såg däremot inte speciellt bekväma ut. Det är väldigt roligt att gå omkring och fantisera hur det var då. Om väggarna kunde prata! Jag hade fått öva ännu mer på min franska, men ändå, något skvaller hade jag nog kunnat utröna.
Napoleon III
Napoleon III
Napoleon III
Efter att ha insupit fantastisk konst var det dags att ge sig hemåt och göra sig iordning inför kvällen. Jag hade talats om L’aller Retour och deras kött och såg fram emot besöket på kvällen. Vår lägenhet var ganska kall och jag mådde lite kymigt, men tänkte att det är nog för att jag är lite frusen. En varm dusch skulle nog göra susen. Nu skulle vi äta kungligt och dricka gott vin.
Paris
Vi kommer in på den fullknökade restaurangen och jag var väldigt nöjd med att jag bokade bord. Vi tittar lite på menyn och väljer med omsorg vin. En beaujolais från 2014. Jag hinner inte mer än smaka och ta någon bit mat innan jag känner att det här kommer att sluta illa. Jag mår inte alls bra.
Le boyfriend tittar på mig och säger att jag ser lite blek ut och jag känner att vi måste gå hem nu, genast!
De där trapporna kändes som att bestiga mount Everest. Inte nu för att jag brukar bestiga berg till vardags. Men jag kan ju tänka mig att det är en pers. Så var även  trapporna upp till lägenheten.
Jo tack, magsjuka i Paris. Var ju inte riktigt så här jag tänkte mig. Dessutom lövtunn toalettdörr och liten lägenhet. Det som var så romantiskt tänkt, blir nu väldigt påtagligt att romantiken inte överlever de här ljuden.
Har ni läst recensionerna på gummibjörnar på amazon? Om inte gör det, den beskriver känslan väldigt väl.
Men romatiken flödade i en pojkvän som var extremt omhändertagande och inte alls låtsades om någonting. Utan bara klappade mig på huvudet och gav mig kärlek.
Dock inte så jag tänkte fredagskvällen i Paris. Ja inte någonstans för den delen, men jag kände mig väldigt snuvad på konfekten. Jag har längtat och längtat och så blev jag sjuk.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *