Om att hålla ihop

IMG_6653

Den här lilla konsten om att hålla ihop, hur gör man? Det här frågan har gnagt mig, mycket. Självklart för att jag två kraschade äktenskap bakom mig, men också för att jag ser det från mina vänner. Många har varit gifta länge och älskar varandra. Jag vill också lära mig den konsten. Nu befinner jag mig mitt i ett nytt förhållande och jag vill att det ska hålla. Jag har analyserat på sätt jag inte gjort innan.

Jag glömmer aldrig i mitt liv när jag var 19 år och min bästa vän Karin tog med mig hem till sina föräldrar under ett lov när vi var hemma från Australien. Jag fick träffa hennes mamma och hennes bonus pappa, som har varit gifta i många många år. Det som slog mig var inte hur länge de varit tillsammans, utan att de pratade så fint till varandra och älskade varandra. På riktigt.

Jag älskar mina föräldrar, men några förebilder i kärlek har de verkligen inte varit. Det där ville jag ha. Men hur skulle jag få det? Jag har provat två gånger och inte lyckats. Självfallet ligger det inte bara hos mig, men jag vill undersöka och se om det finns någonting som dessa par gör. För absolut är det så att alla par går igenom kriser. Men hur kommer igenom dessa, tillsammans? Det finns fler än jag som är intresserade av denna fråga. Frida och jag ska träffas imorgon och planera lite för girltalk videos vi ska spela in. Där ett av ämnena är just detta. Hur håller man ihop kärleken? Spännande!

Du kanske också gillar

3 kommentarer

  1. Jag personligen tror att det handlar om att man bestämt sig för att få det att funka, bestämt sig för att inte tänka de negativa tankarna som ibland dyker upp om partnern. Men det gäller ju att båda har den inställningen. Låter jag de negativa tankarna slå rot så hamnar man i en ond cirkel som sakta dödar de bra tankarna och känslorna svalnar eller försvinner. Så prata om det och kämpa för att hitta det positiva i varje dag.

    1. Jag håller absolut med till viss del. Förhållande är ju sällan svart eller vitt. Men jag hållet absolut med om att det lätt blir en ond spiral. Har man väl börjat störa sig, är det lätt att fastna i det. Då ser man bara det dåliga. Farligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *