Nya vanor efter nyår

Nytt år, nyårslöften och nya vanor. Massor med nya möjligheter. Jag brukar inte avge nyårslöften, för jag håller aldrig dem. Men det här året är annorlunda. Vi har som familj nya vanor att se fram emot.

Vi har länge velat äta mer vegetariskt, men inte varit så bra på det. Nu blir det ändring. Mer grönt, mer fisk, mindre kött och mindre socker. Både för hälsan men också ur ett miljöperspektiv.

Lillebror är som en blodhund på socker och hittar allt sött som finns i vår lägenhet (och andras) och tjuväter det. Vill gärna att han får med sig sundare vanor, så hans pappa och jag har bestämt att han inte ska få godis. Vilket påverkar alla barnen, men till det positiva hoppas vi. Vi tänker mer exotisk frukt och nötter i stället för socker och färgämnen. Det handlar inte om extrema ändringar, men lite mer hälsosamma val.

Jag kommer också att samarbeta med Rowan från Gram för att ge er recept som både är vegetariska, ekologiska och inte kommer från plastförpackningar. Bra va? Jag kommer att skriva om vår resa mot ett grönare leverne här inne så klart. Hur vi klarar det, hur barnen anammar det. De kan vara lite kinkiga när det kommer till vissa grönsaker. Tror mest att det är en fix idé, men vi får se.

Lillebror är just nu väldigt väldigt kinkig med maten och vill knappt äta någonting alls. Han vill helst äta kokt pasta med ingenting, möjligtvis knäckebröd också. Det är mycket frustrerande. Bara att få honom att smaka någonting är en utmaning. Han är inte heller den som när han är hungrig kommer och äter, utan kan helt enkelt verkligen lägga sig hungrig.

Detta då i motsats till storebror som äter det mesta och tycker väldigt mycket om mat. Samt är villig att prova det mesta. Men fortfarande är sushi det bästa han vet. Vi försöker få lillebror att äta det också, men han är bara intresserad av riset.

Ska också bli intressant hur bonusarna tar emot denna förändring, då jag lagar mest mat när vi är tillsamman. Men den skiljer sig väldigt mycket från både mammas och pappas kök. Men tänker att ju fler vi är som hoppas på tåget, desto bättre. Vi är redo!

nya vanor

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *