Midsommar med smaker av sommar i tropisk värme

Midsommartårta

Igår började dagen med sommarsmaker. Tropisk hetta på självaste midsommar. Jag har aldrig varit med om en varm midsommar, inte vad jag minns i alla fall. Det brukar alltid vara kallt och grått tycker jag.

Alla var varma och svettiga och ville inte riktigt äta. Så vad är då bättre än att äta upp alla melonerna, som ligger i kylskåpet och väntar på att få ätas upp.

Favorit i repris, jag gjorde en fruktsallad till pojkarna bus med melonskalet  som skål. Med lite nektariner, jordgubbar, melon, passionsfrukt och äpple blev det en god frukost.

sommarsmaker

Samtidigt gick ugnen varm, så i köket var det en regnskog. Vilken midsommar är fulländad utan somriga bakverk? Ingen!

En sort räcker inte heller, så jag gjorde en jordgubbstårta med lemoncurd och maränger och när jag ändå hade en massa citroner kvar slängde jag ihop en citronkaka med ett täcke av lemoncurd, vispad grädde och smulad maräng.

citronkaka med maräng

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *