Med barn i Stockholm

IMG_9273

Första dygnet i Stockholm är avklarat. Jag upptäckte en väldigt ängslig sida hos min stor-terror. Han var så orolig på tunnelbanan, han frågade flera gånger varje rutt om jag var säker på att vi åkte rätt. Frågan är inte helt obefogad, jag är inte världsmästare på kartor, men tunnelbanan har jag ganska så hyfsad koll på. Dessutom finns det en reseplanerare i telefonen som hjälper till om det blir osäkert. Men han stod och studerade tunnelbana kartorna på varje linje och frågade vid varje stopp var vi var.

Det var lite utmattande måste jag säga. Jag var ett litet eko till högtalarrösten. Till slut var vi på väg till Drottningholms slott och fick in lite historie undervisning.

IMG_9236

Vi fikade i slotts caféet, som hade väldigt goda bakverk.

IMG_9226

IMG_9299

Killarna fick springa runt på stora grön områden, där finns bland annat en labyrint som de tyckte var väldigt rolig att gömma sig i.

IMG_9248

Efter slottsutflykten satsade jag på årets mamma pris och flest hål i tänderna och tog med dem till Carmella. Det här är Stockholms bästa godisbutik. Där finns allting. Det tar lång tid att välja och att välja med måtta ska inte göras här inne.

IMG_9286

Vi har åkt en hel del kollektivtrafik och för en Malmö bo, som har nära till allt blir det en del åkande. Men folk är väldigt hjälpsamma i tunnelbanan när man kommer med vagn och barn.

Dessutom har SL gjort så att det är gratis för barn mellan 7-12 år att åka kollektiv trafik från kl 12.00 på fredagar till 24.00 på söndagar i följe av en betalande vuxen.

Vi avslutade dagen med ett besök på naturhistoriska riksmuseet och tittade på dinosaurie utställning och tittade på människans utveckling. Stor-terror har haft en intensiv dinosaurie period och vi har massor av böcker och spel om dinosaurier. Men vi gick ganska snabbt igenom utställningen och jag hade hoppas på lite mer interaktivt. Mer att känna och klämma på. Men det är fantastiskt att det är gratis att gå på museet och byggnaden med omgivningarna är väl värd en visit.

IMG_9294

Efteråt var det dags för middag och EM. Vi satt allihopa uppe och tittade på första matchen av många.

 

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *