Kalas i en stjärnfamilj

Idag är det kalas för storebror, i år ska vi ha det hos hans pappa. Förutom året efter vår skilsmässa har vi alltid firat hans födelsedag tillsammans. Men vi har firat hos mig, på hemmaplan. Det är en viss trygghet i det. När det blir överväldigande är man hemma. Även om vi faktiskt kommer bra överens, och pratar hyfsat ofta med varandra är det ändå en viss obekvämlighet i det hela. Det är ju trots allt så att man skildes av en anledning. 

Det har mer eller mindre samma konstellation av människor. För storebrors del är det helt normalt att fira i en enda stor brokig konstellation av det vi kallar familj. 

Det som är skillnad i år är att både storebrors en gång bonuspappa, och le boyfriend ska vara med. De har inte träffat varandra ännu och det har väl inte heller uttryckts någon vilja för det. Jag bävar för det för att jag vet att det är en jobbig upplevelse. För att det tar tid innan saker normaliseras. 

Nytt för i år är även storebrors pappas nya flickvän. Jag har ju träffat henne, men nu slängs hon in i lejonets gap. Ingen är otrevlig eller jobbig, men släktkalas med alla dessa olika förgreningar kan ju te sig lite märkligt om man inte är van vid dem. 

Men samtidigt är det så fantastiskt att oavsett egna känslor så är kärleken till storebror större! Grattis till storebror!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Att leva genom hjärtat o våga vara sårbar är både modigt o utvecklande. Ha ett magisk kalas ????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *