Kaktusfikon – en snabb frukost

Kaktusfikon,Vad är då detta för frukt? Denna vackra frukt växer, som det låter på kaktusarna i varma länder. Jag fick en del frågor denna frukt när jag la upp bilder på dem på Instagram. Frukten har små hår på skalet som kan stickas. Men oftast är de bortslipade. Annars kan du plocka bort håren men en tjock trasa. Kaktusfikon är mogen när den är gul, mörkt rosa eller orange. Den har en söt smak, jag tycker att det är blandning mellan vattenmelon och gul kiwi. Men dela gärna med er hur ni upplever smaken. Vackra är dem i alla fall. 

kaktusfikon

Jag gjorde först marmelad av frukten, som passar utmärkt till en god ostbricka. Denna gjorde jag med agave sirap, vanilj och lite citronskal. Sedan frös jag ner en del i små kuber och gjorde en tjock smoothie bowl av den. Jag ska dela med mig hur ni också kan göra detta! 

Kaktusfikon går att äta som de är också, dela dem på mitten och gröp ur med en sked. Precis som när du äter kiwi. 

Kaktusfikon – frukostskål

6 st kuber frusen kaktusfikon

5-6 msk kokosmjölk

1 näve färsk frusna blåbär

2 tsk kokosflingor

0,5 dl hemmagjord granola 

Så här gör du:

Mixa frusen kaktusfikon och kokosmjölk till en tjock slät smet. Häll över i en skål, toppa med färskt frusna blåbär, granola och kokosflingor.

Ät och njut av en hälsosam och delikat frukost! 

frukostskål

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *