Julen i en stjärnfamilj

 

julmys

Igår gick vi på julledighet och det firades in med att fd fruars klubb hade julmys. Vilket för vår del innefattar storebrors pappas ex-fruar. Än så länge är vi bara två stycken och har mellan oss tre barn, varav två har samma pappa. (Om det någonsin kommer en tomten är far till alla barnen 2, så finns här en familj att bygga en bra historia på.) Vi åt gott och babblade på. De tre killarna leker bra och jag hoppas att de kommer att bra relation, trots att blodsband egentligen saknas mellan de två minsta.

På något sätt underlättar det allting att vi kan ha den här relationen. Vägen dit var inte på något sätt självklar, men den har infunnit sig.

De två äldsta gick till sin pappa efter julmyset, så kvar blev jag och lillebror. Vår uppdelning har varit så länge jag kan minnas, (om vi inte firar jul ihop) att den förälder som inte får julafton, har dagen innan fram till julaftonsmorgon. På det sättet får alla lite jul ihop.

Lillebrors pappa jobbar till sent på kvällen idag, men han kommer en liten stund på julaftonsmorgon för att vara lite med busarna.

Hade vi haft ett jätte stort hus hade jag kunnat tänka mig bjuda in till en stor jullunch. Så att alla fick vara med en stund. När jag berättade detta för min mamma tyckte hon inte att jag var klok.

Jag tror att på många sätt, varav de flesta praktiska, är hon tacksam att hon inte behövde dela mig med min biologiska pappa. Helt hans eget val. Men ändå det underlättade nog jularna i alla fall.

Hur som helst, bonusbarnen och le boyfriend kommer vid lunch på julafton för att fira jul ihop. Vi har köpt alla julklappar ihop, så de får allting av oss. Jag kände att köpa en massa prylar för köpandes skull var helt onödigt. Så vi har köpt en stor sak till varje barn.

Min mamma och pappa som också ska fira jul med oss har också köpt julklappar till bonusarna. Detta hade mina föräldrar lite ångest för. Hur vi skulle göra med julklappsutdelningen. Det är stor skillnad ekonomiskt att köpa till två barnbarn eller till fem. Men jag sa att det var ingen som förväntade detta av dem. Det är inte så att mina barn får julklappar av bonusarnas farmor och farfar. Vilket för mig är helt okey. Båda killarna har mor och farföräldrar som kommer att ge dem julklappar. Det kan inte förväntas att det är ekonomisk jämlikhet mellan klapparna bland släktingar. Det viktigaste är att vi vuxna inte gör stor skillnad på deras klappar.

Storebror har letat ihjäl sig efter julklapparna. Men de är gömda, hoppas att jag själv hittar dem. De ska slås in vackert idag.

Jag har faktiskt bara en julklapp kvar att köpa, och jag har faktiskt aldrig varit ute så här sent med varken julklappar eller att slå i dem. Den här veckan har varit helt snurrig.

Men idag ska jag och lillebror baka, titta på en massa julfilmer (lite besviken på netflix julutbud i år) och äta godis. Jag ska även förbereda så mycket som möjligt av julmiddagen imorgon. På menyn står, halstrade pilgrimsmusslor, anka i apelsinsås och choklad och valnötstårta. Mums. Vad gör ni så här dagen före dopparedagen?

stjärnfamilj

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *