Julafton med bonusbarn

Stjärnfamiljen Vass

Då var julafton avklarad för i år och det var första julen som firades ihop som stjärnfamillj. Både jag, och le boyfriend firar varannan jul/respektive varannan nyår med våra barn. Sedan har fördelningen av dagarna  sett lite olika ut för oss.

Med storebrors pappa har vi delat upp alla dagar runt jul, så att alla får lite jul tillsammans. Den förälder som inte har julafton har den 23:e fram till julaftonsmorgon och sedan även juldagen. Med lillebrors pappa har vi gjort på samma sätt. Pojkarna fått fira lill-julafton med sina pappor. Sedan är killarna hos sina papporna från annandagen till nyårsdagen.

Bonusarnas mamma och pappa har delat upp jul respektive nyår rätt av. Så de åker hem till sin mamma på annandagen och kommer hem till oss efter nyår.

Förra året hade vi alla barnen på nyår!

Men igår var det alltså dags att fira julafton ihop. Det var verkligen himla mysigt och gick över förväntan. Som barn hade jag i alla fall en önskan om att allting alltid skulle vara på samma sätt varje år. Men det blir ju såklart svårt med uppdelningar och olika traditioner i olika familjer. Nu fick vi blanda.

Mina föräldrar var här, och min lilla kusin (som inte är så liten) var väldigt saknad! Jag gjorde julmat enligt allas önskemål, så det var en blandad kompott. Min lilla bonusdotter hade önskat sig chokladtårta till som dessert och det fick hon. Choklad hör julen till tycker jag.

vit och mörk chokladtårta

Jag insåg att jag är som min mormor, som jag saknar innerligt varje jul, annars också, men framförallt under julen. Jag gör mat till en hel armé. Det blev så mycket mat, att vi kan äta julmat i en hel vecka. Men det gör ingenting, för vi, som i jag och pojkarna, som nu min lilla stora stjärnfamilj är en del av har även en annan tradition. Det är, att vi firar antingen juldagen eller annandagen (beroende på hur julfördelningen ser ut) tillsammans. Vi kör knytkalas och vi har massor av mat som ska ätas upp.

Det är min självvalda familj och vi firar så mycket vi kan ihop. Vi har känt varandra i elva år, barnen älskar varandra och I är tillika lillebrors gudmor.

Idag ska vi dit. Då blir vi 8 barn och 4 vuxna. Det är så avslappnat, inga måsten, finns ingenting som måste finnas eller göras. Vi firar kravöst ihop för att vi vill det.

stjärnfamiljen Vass

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *