In med nya och ut med den gamla

strand i beddinge

höst

Jag älskar hösten, mest för dess praktfulla färger och att jag får tända ljus. Men också för att det är en nystart på något sätt. En chans att börja om, börja på någonting nytt. Ut med det gamla och in med nya. Denna veckan har jag börjat ett nytt jobb, som kommer att innebära mycket planering och organisering, men också en hel del resor. Det ska verkligen bli spännande. Det dåliga mamma-samvetet vrålar. Det blir långa dagar på dagis och fritids. Jag vet att pojkarna har det bra och jag har full tillit till personalen, men tiden bara rinner iväg. På lillebrors dagis är hans pedagoger så gulliga. De uppmuntrar och kramar. De säger också att hur man än gör så blir man aldrig av med det dåliga mamma-samvetet. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att har just sina pedagoger.

Men för att jag mitt i dessa långa dagar inte ska få härdsmälta har jag organiserat mig. Ordentligt. Jag känner mig en aningens fyrkantigt, men för att få vardagen att fungera får det vara fyrkantigt.

Jag har städat och rensat, så var sak har sin plats. Mindre tid åt att plocka. Den växande sandhögen i hallen från förskolans gård ignoreras just nu hårt.

 

Jag har gjort en massa soppor som går att frysa in och bakat bröd. Det ska vara lätt ta med lunch låda. Jag har bestämt mig för att äta så mycket vegetariskt som som jag bara kan under lunchen i alla fall.

Kläderna läggs fram kvällen innan för oss alla tre, så det är bara att kliva in dem. Båda killarna får egentligen frukost på fritids respektive förskola, men tycker det är mysigt att äta tillsammans. Vi hinner i alla fall en stund, så kan de alltid komplettera med lite till när de kommer fram.

Så jag romantiserar just nu om långa frukostar, sovmorgon, te och tända ljus. Men jag vet också att just när de får lov att sova ut, kommer pojkarna att vakna kl 06.00. Förmodligen inte vilja äta frukost och lillebror vill förmodligen bara blåsa ut ljusen.

Men just nu har jag en kopp te i ena handen och choklad i den andra. Då ser jag på livet genom rosa glasögon.

in med nya och ut med det gamla

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *