Hemma spa – så gör du en egen socker skrubb och ansiktsmask

hemma spa

Ett hemma spa, det donade jag med i helgen.Jag behövde lite omvårdnad, min kropp behövde lite ytlig vård. Helst utan en massa kemikalier. Det bästa är att du har garanterat det mesta av ingridienserna i ditt köksskåp. Lätt, billigt och utan tillsatser.

Jag menar hälsa är mer än att äta hälsosamt. Det är bara en del av en hälsosam livsstil. Att ta hand om sig själv är precis lika viktigt som vad du stoppar i dig. Jag tror på en balans, lite av varje. Lite kaka, lite god mat, lite socker skrubb. Det gör mig balanserad och lycklig i varje fall.

Jag gjorde en sockerskrubb, socker är så himla bra för huden. För att den behåller sin form och river huden bra, utan att göra det för hårt. Tillsammans med kokosoljan lämnar den huden mjuk och len.

Jag brukar göra den här skrubben precis innan jag ska använda den. Blir det över eller om du vill använda den senare, så häll över skrubben i en tätförslutande glasburk och ha den i kylen. Den håller sig ca 2 månader i kyl. Eftersom kokosolja hårdnar i kylen är det bara att ta ut en liten stund innan du ska använda den.

Duscha varmt i några minuter och skrubba kroppen och låt huden absorbera det i några minuter. När du har skrubbat färdigt torka dig försiktigt och masserna i resterna av kokosoljan. 

Brun sockerskrubb

Du behöver:

2,5 dl brunt socker

1,5 dl kokosolja

1 tsk vaniljpulver eller extrakt

Så här gör du:

Blanda ihop alla ingridienser och häll över i en tätförslutande glasburk. Du kan tillsätta mer eller mindre olja för att få tjockare eller tunnare konsistens.

Inget hemma spa är väl komplett utan en ansiktsmask? Jag bjuder också på ett recept för en superbra ansiktsmask. Med yoghurt och banan. Så varför just yoghurt och banan? Mjölksyran från yoghurten exfolierar, mjukar och lugnar.  Banan är bra för torr hy och återfuktar bra, vilket så här på sommaren med en massa sol är bra för huden. 

hemma spa

Ansiktamask med yoghurt och banan

Du behöver:

1/2 banan

1 msk naturell yoghurt, helst grekisk/turkisk

Så här gör du:

Mosa banan och blanda med yoghurt. Applicera på ren hud och låt verka i ca 15 min. Skölj bort i kallt vatten och smörj in ansiktet. 

ansiktsmask med banan

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *