Grillat är gott

Idag vill jag bjuda er på ett recept på ytterst god mat. Min passion för mat har inte riktigt lyst igenom känner jag. Det ska bli ändring på det. För jag älskar mat och älskar att äta. Jag tänker ofta på mat och äter sällan någonting jag inte tycker om. För mig är mat mer än överlevnad.

Det måste vara bra mat, men framförallt god mat. Jag skulle aldrig kunna gå på diet, för jag hade inte klarat mig utan mat.

Igår orkade jag dock inte ta mig till affären för att handla, så jag tog fram det jag hade i kylen.

Jag hade, karré, aubergine, zucchini, champinjoner, vitlök, halloumi, cocktail tomater och potatis.

Av detta gjorde jag marinerad karré, grillad halloumi i stekpanna och grillade grönsaker med potatis i ugnen och slutligen en variant på baba ganoush, eftersom jag inte hade sesampasta.

FullSizeRender

Steg 1:

Sätt ugnen på 225 och börja med att marinerna köttet. Eftersom karré är hyfsat smaklöst, så kräver den mycket kryddning.

Marinad:

olivolja, shoyo, honung, rosmarin, timjan, salt, cayennepeppar och vitpeppar. Jag har en liten kryddsamling i fönstret och tar gärna av dem. Så smörj köttet ordentligt och låt marinera i ca 20 min i alla fall.

Steg 2:

Skär av stjälken på auberginen och dela. Knid in den med olivolja och in med den i ugnen i ca 30-35 minuter.

Steg 3:

Klyfta potatisen, skiva zucchinin i lite tjockare skivor, hela cocktail tomater, hela vitlöksklyftor (de blir lite söta och mycket mer smakrika på det sättet.) och kvistar av timjan och rosmarin. På med olja och lite flingsalt och skjuts in i ugnen i 30-40 minuter. Rör om efter halva tiden.

Steg 4:

Eftersom man har tahini (sesampasta) i baba ganoush och jag inte hade någon hemma fick jag klara mig utan. Ta ut det mjuka frukt köttet och tillsätt 1-2 vitlöksklyftor och lite salt. Mixa med en mixer och tillsätt lite créme fraîche för en liten rundare smak. In med den i kylskåpet under tiden det andra blir klart.

Steg 5:

När det är ca 5 minuter kvar på grönsakerna i ugnen stek karrén på hög värme. Honungen kommer att ge en fin stekyta på köttet, så att den nästan ser grillad ut. 4-5 min på varje sida ungefär. När köttet är färdig så stek hallonmin lite hastigt och servera tillsammans.

Middagen är klar!

IMG_8754

 

FullSizeRender-1

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *