Feta fisken – lax med sommarsmaker

Har ni haft en bra midsommar? Det hade vi! God mat, goda vänner, det behövs väl ingenting mer? Idag tänkte jag dela med mig av ett av mina bästa fiskrecept. God lax med en massa bra fetter! För att få det mesta och bästa ur laxen så är vildfångad lax bäst. Men odlad är bättre än ingen fisk alls. Jag tycker så himla mycket om fisk. Speciellt på sommaren, då är jag, precis som de flesta andra sugen på lättare mat. Jag kan dessutom gå ut på min lilla medelhavsbalkong och plocka örter. Storebror älskar lax och föredrar just den här receptet och jag får inte honom att äta någon annan sorts fisk riktigt heller.

fet örtlax

Feta örtlaxen

Du behöver för 3-4 pers:

3-4 laxkotletter

1 lime

1 citron

rosmarin

citronmeliss

vitlök

mynta

flingsalt

vitpeppar

olivolja

Så här gör du:

Sätt ugnen på 220 grader. Hacka örter och vitlök, blanda med olivolja och pressa ner lime och citronsaft. Gnid in laxen med marianden och låt stå och dra i 10-15 min. Strö över peppar, flingsalt och lägg på skivad lax och lime. In med fisken i ugnen i ca 20 minuter. Den får inte bli för torr. Jag brukar sätta ugnen på grill de sista 5-6 minuterna för att få en liten knaprig yta. Servera med en sommarsallad eller kokt poatatis. 

Lax med örter

grillad lax med potatis

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *