Ett kärleksdygn

IMG_9180

Det sista dynget av denna långhelg som var, åkte jag och le boyfriend iväg. Vi tog in på ett mysigt bed & breakfast på Österlen. Jag är så kär i detta vackra Österlen. När jag tittar ut över fälten med grönt och blommor slår det mig att jag förstår Ulf Lundell och hans öppna landskap. Jag trivs också bäst i dem. En mörk och uppväxt skog är ingenting för mig.

IMG_9179

Tjugofyra timmar av bara vi. Ingenting annat, bara vi. Framförallt inga måsten innan vardagen började igen. Det var verkligen så välbehövt och oerhört avkopplande.

IMG_9129

Vi tog in på rävåkra säng och frukost och det ligger verkligen helt idylliskt ute vid stora öppna landskap. Men samtidigt ligger närmsta civilisation, som heter Simrishamn bara en kvarts bilkörning därifrån.

Enkla men mysiga rum och en väldigt trevlig och pratsam ägare som gärna ger tips på vad man kan göra i trakten.

IMG_9127

 

IMG_9150

Jag hade bokat bord på Apotekarns i Simrishamn och det är det mysigaste stället jag någonsin har varit på. Det är bokstavligt talat som att kliva in i en stor medelhavsträdgård. Det är som att man sitter på en uteservering i Italien. Dofterna, smakerna och känslan är ljuv. Jag ville verkligen sitta kvar där hela kvällen. Det vara bara det svenska klimatet som gjorde sig påmind om att det inte gick. Men vi satt under oliv och fikonträden insvepta i filtar så länge det gick.

IMG_9143

IMG_9144

De bakar fantastiskt goda vedugnspizzor med lokala råvaror. Det finns italienskt öl, vin och allt annat man kan tänka sig för att äta och dricka gott. Åh vad jag mådde bra. Vi mådde bra. De har också en liten butik där man kan handla med sig en bit av medelhavet med sig hem.

attvaravass

IMG_9134

Jag bär på en stark dröm om en medelhavsträdgård och värme från solens strålar. Den kanske man kan hitta på Österlen.

IMG_9147

IMG_9148

IMG_9146

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *