Energi

Jag har varit så uttömd på energi under veckan och jag har fått ta till alla knep jag kunde för att pigga upp mig. Så kom solen och helt plötsligt känns allting mycket lättare!

Men jag är av naturen en människa som får energi av andra människor. Jag är en väldigt social människa och får jag inte umgås med andra människor som jag tycker om på 24 timmar blir jag helt dränerad på energi.

Men så finns livets små hektiska moment som också kan dränera mig fullkomligt. Att vara ensam varannan vecka kan ibland vara påfrestande. Under årens lopp som ensamstående förälder (till och ifrån) har jag tagit tillvara små knep som fungerar för mig. Kanske fungerar det för dig? Speciellt när barnen har lagt sig och jag inte kan gå någonstans.

1 & 2. Dansa och lyssna på musik

När jag känner mig som mest dränerad på energi så tar jag fram mina hörlurar, sätter på musik jag tycker om och dansar en stund i badrummet. Jag omfamnar mitt inre barn, tar min hårborste, förlåt min mikrofon och sjunger för glatta livet. Jag dansar och försöker trollbinda min fantasi publik.

3. Dricka kaffe och träffa en vän

Jag har turen att jag har blivit bra vän med min granne, så det här är lätt för mig att skriva. Men det kan också gå bra att ringa en vän. Men dagar när jag bara behöver skvallra av mig lite, skrika högt, gråta en skvätt eller bara skratta kan jag för det mesta få till en stund med min kompis som bor ovanpå mig. Genast känns allting mycket lättare. Det kan också slinka ner ett glas vin istället för kaffe, beroende på om barnen är hemma eller inte. Koffein hjälper dock mot tröttheten mycket bättre.

4. Fylla på min bucket list på pinterest 

Jag är en drömmare och jag älskar att drömma mig bort. Jag har en bucket lista på pinterest där jag lägger till bilder på mina drömmar. En sådan där lista med saker och ting jag vill göra innan jag kolar vippen. Det kan vara vad som helst. Allt ifrån länder jag vill åka till, till böcker jag vill läsa. Med ens har jag fått igång tankeverksamheten och har glömt att jag är trött.

5. Träna

Jag ogillar att gå på gym, väldigt mycket. Men jag tycker om att röra mig. När jag känner mig super trött sådär utan anledning vet jag att egentligen det min kropp behöver är att få röra sig. Fokuserad energi utövning. Jag har en app, som heter fitgirl och den gillar jag. Bra övningar, man kan följa program om man vill, eller bara göra det man tycker om. Efter 5 minuter har jag glömt att jag är trött och vill bara fortsätta.

Att våren äntligen kommit till oss hjälper så klart också enormt!

IMG_8249

 

IMG_6653

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *