En kväll på di Penco

Di penco

När man står utanför di Penco ser det inte mycket ut för världen. Men när man går ner för trapporna är det som att kliva rakt in i ett italienskt kök. Det är italiensk mat som lagas där. Men det känns som om man kliver in hos en italiensk nonna. Det är i alla fall så jag föreställer mig det. Det är högljutt, varmt och temperamentsfullt.

Det är lite som att komma hem till min mamma på en söndagsmiddag. Hon är i full gång i köket, så tid att hälsa ordentligt finns inte. Sätt dig ner, jag kommer sedan. Men du vet också att det kommer att bli gott. Så du bortser från allt det andra.

di Penco pizza

Jag skulle äntligen träffa M och C för efterlängtad kväll av ses. Det har inte varit helt lätt och få till denna träff, men så lyckades vi!

di pence och vänner

Det var ljuvligt. Karriär, jobbmarknad, resor, kärlek och graviditet smög sig också in där. Vi passar in i miljön, höga skratt, livliga diskussioner, vin som fylls på och mycket gestikulerande!

De stängde med stället med oss. Vi fick då också goodiebags med oss hem med bröd. Men på vägen ut köpte vi med oss ett stort lass glass som vi stod utanför och åt. Pistage och hasselnötsglassen var himmelsk. Jag tycker annars inte ens om glass. Men när ens gravida vännina vill ha glass, då blir det glass. Tur var väl det.

Di penco glass

Dessa starka, roliga och underbara kvinnor lärde jag känns via min senaste ex-make. Vi har en alldeles egen relation, men där finns en relation där, som vi inte pratar om.

Det har på något sätt varit min lott att få behålla vännerna. Vilket känns som ett privilegium. Tänk att få dela sådana här underbara sommarkvällar med kvinnor som dessa!

di pence glass

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *