En helg med en tweenie

Tweenie

Lillebror hämtades lördagmorgon av sin pappa för att åka på semester. Det innebar att jag och stor terror var ensamma resten av helgen.

Jag vet att han är stor, men i helgen var det nästan så att jag fick sätta mig ner en stund och begrunda att tiden verkligen har flugit iväg. Han fyller snart 11 och önskelistan växer för varje dag. Men han har blivit stor.

Vi har liksom hängt med varandra under helgen. Vi har ätit skräpmat, dragit ner persiennerna för att stänga ute solen för att kunna titta på film. Film som varken är dubbad eller tecknad. Vi har gått igenom mina barndomsminnen i film, pratat och skrattat.

mamma och tweeie

Det har också gått upp för mig att vi inte alls delar samma sorts humor när det kommer till film. Han gillar komedier á la dum och dummare, vilket inte riktigt är min bästa genre. Men det är någonting underbart och härligt att se honom skratta i soffan, bråka om samma godbitar och prata som vänner. Jag har inte aspiration på att bli hans bäste vän, men ha en vänskaplig relation i föräldrar rollen.

Jag vill gärna att han ska känna att oavsett vad han gör så kan han alltid berätta. Jag kände inte riktigt att jag kunde det, jag hade hårda föräldrar. Det höll mig nog från att göra en del dumma saker också, eftersom jag inte visste vad konsekvenserna skulle vara. Men om man någonsin har sett en östeuropeisk mamma vara arg, så är den konsekvensen i sig rätt så tillräckligt.

jordgubbar på balkongen

Hur som helst var det en fin helg. Jag fick tillgång till hans inre väsen på ett helt annat sätt. Vi (läs han) åt våra eko jordgubbar från vår lilla trädgård, som även kallas balkong, shoppade och gick promenader. Vi avslutade helgen hos vår favorit italienska med EM final och matkoma efter smakrika snacks.

urban odling jordgubbar

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *