En guide till Karlskrona

Karlskrona är verkligen en fantastisk stad att upptäcka med barn. Det finna massor att göra. Skärgården är ett måste, så vacker och pittoresk.

sturkö

Jag och några av barnen var och handlade på Sturkös enda bageri och de tog inte emot kort. Men för att vi skulle få våra frukostbullar fick jag lov att komma tillbaka och betala senare. Vi fick dessutom med oss kanelbullar bara sådär. Så trevliga och gott var det också!

Andréns bageri

Jag höll på att få en liten hjärtattack när hon hade slagit in allting. Vi hade verkligen slagit på stort och köpt en hel del läckerheter. Låt mig bara säga, att för det priset hade vi nog inte kunnat gå och fika två stycken för i Malmö.

vanilj och hallonbullar

Hur som helst så ville jag dela med mig av lite små utflyktsmål man kan ha för sig om man vill åka till Karlskrona.

  • Marinmuseum – Det är gratis att gå in och man får dessutom pilla på, nästan allting i alla fall. Här finns en u-båt, en ganska så stor sådan, som man kan gå in i. De har även fartyg att kliva ombord på.
  • Andréns bageri på Sturkö. Så mycket gott! Ta med kontanter, de tar inte kort.
  • Glassbrunnen – Jag tyckte om detta ställe mer än det väldigt populära glaciären. Men så slapp vi också stå i kö 40 min. De hade en massa smaker och dessutom var glassarna till barnen dekorerade väldigt trevligt.
  • Sturkö rökeri -Snälla prova deras fish n’ chips till lunch, så god. När vi skulle grilla fisk, köpte vi färdig marinerad lax härifrån. Barnen var lite skeptiska till rökt fisk, så det fick bli en ”vanlig” variant man kunde grilla. Det var väldigt populärt på matbordet.
  • Bredaviks örtgård – Byggd som en medeltids örtgård. Här finns lite historia, örter och vad man använder dessa till, djur och goda goda kryddor. Jag köpte med en massa hem. Kryddor alltså.
  • Uttorps naturreservat – När ljungen blommar ser det helt fantastiskt ut. Finns stora ytor att leka vilda lekar på. Man kan bada, men det är rätt kallt i Östersjön.

Marinmuseum

marinmuseum

Det räckte med små utflykter för alla skulle vara glada och nöjda. Vi gjorde små utflykter och badade mest annars.

uttorps naturreservat

Vi hade hyrt ett hus där det stod att det fanns egen strand. Det fanns det inte. Man kunde inte riktigt bada där, vilket var tråkigt. Det underlättar så klart logistiken av 7 personer om allt är nära. Men det fanns en väldigt fin, långgrund strand i några minuter bort bara.

Bär fanns det också gott om, hallon, blåbär och körsbär. Tyvärr visade sig att brännässlorna och trivs kring hallonen. Främst där de stora hallonen var. Så här i efterhand vet jag varför just de stora hallonen kvar. Men goda hallon är värda lite smärta.

körsbärssträd

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *