En god frukost – full av nyttiga fetter

en god frukost

Frukost, bästa målet på dagen. När det finns tid att njuta! Jag älskar när helgen kommer och man kan ha långa frukostar med dem som betyder allra mest. Att få tid att sitta tillsammans och äta långsamt. Under min barnvecka är det mest jag som sitter länge. Men barnfria helger går det att njuta lite längre. Då hinner jag att dekorera och göra fint på frukostbordet. Jag blir så glad av att se ett fint uppladg mat. Det blir mer njutningsfullt på något sätt. Vad ska man göra för frukost då? Med alla sorts alleriger och matpreferenser kommer här några smarriga glutenfria och sockerfria alternativ på frukostbordet. 

Godaste smoothien

Du behöver:

1 handfull färsk babyspenat

1 handfull frusna hallon

2 dl grekisk yoghurt

1 msk chiafrön

1/2 avokado

2-3 dl mandelmjölk (går bra med annan också, men mandelmjölken ger en god sötma.)

Så här gör du:

Blanda samman allting i en mixer tills du får önskad konsistens. Servera i höga glas med papperssugrör.

omelett

Carolines omelett

Du behöver:

3-4 ägg

1 msk röd pesto

1 tsk flingsalt

1/2 dl vispgrädde

1/2 tsk malen vitpeppar

1 dl tomater

1 handfull babypenat 

1-2 msk rostade solrosfrön

Så här gör du:

Vispa samman ägg och pesto, tills peston är jämnt fördelad. Tillsätt vispgrädde och kryddor. Stek i lite olivolja på medelhög värme i en stekpanna. Lägg över på en tallrik och toppa med tomat, babyspenat och solrosfrön.

frukost

Grekisk yoghurtdessert

Du behöver:

2 dl frusna hallon (eller andra bär om du föredrar det.)

2-3 dl vipsgrädde

2 dl grekisk yogurt

Så här gör du:

Blanda vispgrädde och hallon i en mixer, tills du får en tjock härlig smet. Häll upp hälften av den grekiska yoghurten i ett glas och häll över hallonbladningen. Rör om lite försiktigt. Klart!

Vill du mer frukostinspiration? Titta då här.

frukost

 

 

 

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *