Den nya familjen

Den nya familjen

Saker kan bli väldigt komplicerade när man skiljer sig eller går skilda vägar. Komplikationen uppstår när man har barn tillsammans. Annars går det över mycket snabbare. Man kan prata av sig utan att tänka på att någon liten lyssnar, Facebook stalka lite och med hjälp av sina vänner komma över det hela. Men så har man skapat de här små terroristerna. Helt plötsligt måste orden noga avvägas, man måste träffa sitt ex ett samarbete måste till. Ett samarbete som ärligt talat kanske var svårt redan innan, men nu saknar man ju dessutom motivation. För sin egen del. Men där är någon annan, som aldrig undra några omständigheter får användas som vapen i sina föräldrars krigsföring.

Denna lilla situation brukar bli, om möjligt bli ännu mer komplicerad, eller rättare sagt infekterad. För situationen i sig är bara så komplex som man gör den. Men infektionen brukar komma till ett maximum, som en varböld som ska spricka. När den ena parten, speciellt den som lämnat träffar en annan. Snabbt efter. Vad nu som är snabbt. Ofta har den som lämnat möjligtvis kommit lite längre i sin process. Det är ju sällan man vaknar och tänker, nej, nu drar jag. Processen är lång.

När min exmake nummer ett träffade sin numera exfru nummer två, hade jag väldigt svårt för henne. Nu hände en massa andra saker på vägen som på riktigt komplicerade och försvårade mitt tycke för henne oerhört mycket. Men även utan det, jag ville inte ha henne i mitt liv. Men inte för att jag ville vara tillsammans med exmake nummer ett, utan för att hon fanns i mitt barns liv och lekte mamma till honom.

Till min lille terrorist, som jag burit på i svåra nio månader, suttit uppe med under fyra helvetiska kolik månader, vaggat till sömns, lärt honom sina första ord och som jag älskade så villkorslöst. Min terrorist som jag ville beskydda från all världens ondska. Tänk om hon gjorde honom illa? För det visste jag ju inte. Tänk om det var så att hon inte tyckte om honom, var svartsjuk på honom eller inte visade honom kärlek. Den tiden jag hade förlorat honom, fick hon, helt gratis dessutom.

Detta släppte så klart med tiden och när de fick ett barn tillsammans, ett barn som var blev lillebror till min lille terrorist då var det dags att acceptera läget. Tänk som det berikar terroristen att så många personer älskar honom. Tänk vad roligt han kommer att med sin lillebror.

Idag har vi en ganska så bra relation. Vi ses utan exmaken och även utan barnen. Hon gjorde lill terrors doptårta. Vi pratar och ses. Jag vill att barnen ska ha en bra relation och det får de ju bara om vi jobbar för det. Min yngste lille vandal tjänar också på att ha ett extra syskon. För familj är precis det man själv vill att det innebär. Man kan ha många att älska.

Den nya familjen

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *