Den gröna dosen

Mina barn älskar broccoli soppa. Jag vet inte hur det gick till alls. Det är den grönsaken jag tycker minst om. Men jag klagar inte, glad att de är intresserade av grönsaker vi inte odlat själv. Det är alltid mycket större intresse av äta allt som man odlat själv. Hur som helst idag blir det och pannkakor. Men i ärlighetens namn är pannkakorna mest till mig, eftersom jag inte äter soppan. Men det visar jag inte. Jag lägger upp till mig själv också och smuttar lite på skeden. Den blir krämig och god (tydligen) och ett bra sätt att få barnen mycket grönt på en gång.

Koka ihop:

1st skuren broccoli (rensa bladen och skölj den innan)

2 st större morötter (skala och skär i bitar)

2 st eko potatisar (skala och skär i bitar)

1 st persiljerot (skala och skär i bitar)

lite persilja också när du ändå är igång.

Koka tills grönsakerna mjuknat och häll av ca hälften av vattnet. Av hur mycket då tänker du, eller hur? Jo så att grönsaker täcks precis. Hälften av det ska bort när det kokat färdigt. Sedan häller du över allting i en mixer och mixar till en fin och krämig konsistens.

Häll över det i kastrullen igen och tillsätt 1 dl créme fraîche ungefär. Om soppan är för vattnig kan du tillsätta lite ljus maizena. Annars tillsätter du bara mer créme fraîche. Grädde går också fin fint. Tillsätt lite flint salt och peppar. Jag brukar ta en liten knivsudd het chili också. Dock slevar jag upp lite soppa till lill terror först. Annars äter han inte.

IMG_6683

Nu kommer då pannkakorna, det blir ca 20 st.

Blanda ihop:

3 dl mjöl

1 krm salt

1 msk socker (man kan strunta i detta om man vill.)

1 tsk vaniljpulver

skal av 1 citron eller lime. Men akta så du inte får med det vita, då blir det bittra pannkakor.

Sedan häller du försiktigt i 6,5 dl mjölk och blandar medan du häller i lite i taget. Annars klumpar det sig. Vispa i 3 ägg och 1 dl smält smör.

Låt stå i 10 min och värm pannkaksjärnet. Det måste verkligen vara väldigt varmt, annars går pannkakorna sönder och svåra att vända. Det ska inte behövas ytterligare smör i järnet, men eftersom det är så gott brukar jag stryka på ytterligare mellan varven. Snälla använd bara smör, inte margarin. Det är så dåligt både för kroppen och miljön!

 
Follow my blog with Bloglovin

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *