Check in check out – podcasts att lyssna på

Sommarlov och semester har precis börjat och sommarvärmen lyser med sin frånvaro. Men oavsett om det är varmt eller kallt finns det alltid en bra ursäkt att lyssna på lite bra poddar. Jag tänkte dela med mig av mina favoriter just nu.

Det finns en uppsjö av podcasts och jag uppskattar själv alltid bra tips på vad jag kan lyssna på.

Serial detta var den första podcast jag började lyssna på och den fångade mig verkligen. Den handlar om Sayed och Lee, som var ihop under high school och där Sayed blir anklagad och dömd för mordet på sin ex flickvän. Journalisten, Sarah Koenig börjar gräva i det gamla fallet och det börjar komma fram en komplexitet av historier och bevis, som inte kommit fram under rättegången…

Säsong 2, som  är fristående och är också ute.

Women of the hour med Lena Dunham och buzzfeed. Ingen har väl missat Lena Dunhams framfart och med all rätt. Här samlar hon ämnen som feminism, sex, vänskap och relationer. Även hennes vänner dyker upp i podden. 

Dear Sugar är en underbar podcast som tar upp alla möjliga ämnen. Såväl högt och lågt. Olika människor skickar in frågor på alla sorts möjliga problem som en kan ha och dessa besvaras varje vecka av värdparet för podden.

Call your girlfriend – alla har väl haft en bästis som inte bor nära? Detta är en podcast för oss. Varannan vecka ringer värdinnorna varandra och pratar om jobb, mensvärk, karriär, relationer. Allt en pratar med sin bästis om. De vågar vara helt ärliga mot varandra i alla lägen. Jag uppskattar det väldigt mycket och det är hög igenkänningsfaktor i vissa lägen. 

Wear your dreams är en pod där en rad framgångsrika kreativa kvinnor delar med sig av sina historier om hur de har lyckats med just det som de gör. De vill motivera, ge karriärsråd och vara kreativa. 

Girl Boss Radio för varje avsnitt levererar Sophia Amoruso, (grundaren av nasty girl) starka kvinnor som lyckats med sina egna företag inom olika brascher. De delar med sig av sina lärdomar och pratar om hur man kan vara sin egen girl boss.

Så i med hörlurarna och börja lyssna!

 

IMG_9053

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *