Billiga matveckan för barnen

Veckan som kommer har jag skapat en billiga veckan menyn för er. Både snabblagat och ekonomiskt. Bra va?

Sista veckan i januari kan vara lite jobbig för många rent ekonomiskt. Både med eller utan barn. Januari brukar vara den månad då jag försöker att rensa min frys. Inte bara av ekonomiska skäl, men för att rensa ut allting. Jag vill helst inte slänga mat för att den blivit dålig. Ja, den kan bli dålig även i frysen. 

Måndagar är vår bytesdag. Barnen kommer hem och vi åker och handlar tillsammans efter jobbet. Så vi kommer hem senare än vanligt, vilket innebär snabbt, snabbt, snabbt, men gott. Då tycker jag att ugnspannkaka med bacon är en bra rätt att laga. Till detta går det snabbt att riva lite morötter också.

Tisdagar är läxor, då är det rätt skönt att ha en rätt som lagar sig själv i ugnen. Kyckling med rotfrukter brukar vara poppis hos oss. Antingen gör jag en fetaoströra (créme fraîche och fetaost som blandas till en röra.) till eller bara créme fraîche.

Onsdagar är vår vegetariska dag, vi äter dock fisk. Fish n’ chips är en av mina favorit vardagsrätter. Om man inte vill panera fisken själv, kan man köpa färdig panerad fisk. Jag använder panko ströbröd till för ännu mer krispighet. Jag gör den här remouladsåsen till: Låt pickles rinna av. Hacka den och rör ihop med crème fraiche, majonäs och curry. Smaka av med cayennepeppar och salt.

Torsdagar passar bra till pizza. Om du hinner gör pizzadegen kvällen innan, så är den färdig till nästa dag. Då kan man bara toppa den med sina favorit tillbehör. Alla kan göra sin egna favorit. Jag brukar använda mig av Leilas recept på pizzadeg. Jag gillar klassiska smaker, tomatsås, mozzarella, pikant salami eller mortadella och champinjoner. Lägg först på riven ost och resten när det är ca 4-5 min kvar av tiden.

Mina bonusbarn gillar tacos på fredag. Jag tycker om tacos, men börjar bli lite trött på det om jag ska vara ärlig. Därför ska vi på fredag istället göra fisk tacos. Om inte barnen gillar stark mat skippa chipotlepastan. Det blir väldigt stark annars. Jag återkopplar hur denna lilla ändring togs emot.

billiga matveckan

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *