En helg i barnens tecken och äntligen odling!

barnens helg

Helgen kom och gick lika snabbt igen! Det var en helg helt i barnens tecken. De fick bestämma vad som skulle hända. Med solen som äntligen ärade oss med sin närvaro, brydde mig verkligen inte om vad de ville göra. Så länge vi var utomhus. Det kändes som om allting var möjligt. Lördagen var win-win för oss allihopa. Vi åkte till bästa vännerna, både min och pojkarnas.

Lillebror fick känna sig stor med sin något äldre kompis T. När de fick gå själv till lekplatsen. Medan den här tröttan mamman fick sitta på uteplatsen med en kaffe i handen. Detta i sällskap av bästa vännen och solens strålar som letade sig över min vintertrötta hy. Mina tomma D-vitamin depåer tackade mig.

Men vi hann med en hel del. Både övernattning, grill, kalas för kidsen, bara för att! Lyckan var total när jag äntligen fick börja odla. Min lilla medelhavs oas har börjat ta form. Detta är en form av lycka som jag inte kan beskriva. När solen skiner, mina växter kan frodas och min lilla balkong kan transformeras till en liten bit av medelhavet.Citronen blommar just nu och det doftar så otroligt gott. Med solvarm hud, ni vet den där doften som både hår och hud får av sol? Detta och en balkong fylld av citronblommans sötma, kändes det som om ingenting var omöjligt. Mer om balkongen och hur du också kan få till en medelhavsbalkong får du i nästa inlägg.

medelhavsbalkong

Jag har samlat på mig saker från Systrarna Grene, både till balkongen och till barnen. Det känns så bra att det prismässigt är tillgängligt för de flesta.

Pojkarna hittade kalassakerna och tyckte att vi skulle ha kalas. Finns väl ingen bättre anledning att ha kalas än att barnen önskar sig det? Upp med vimplar, göra små drinkar som passade randiga sugrör och söta cupcakesformar med dekoration. Jag får så mycket energi att få fixa också.

Några små vänner som fick bjudas in  och storebror bjöd på hamburgare och klyftpotatis.  Jag hade hittat små söta papperspåsar som var helt perfekta att ha klyftpotatisen i. 

Systrarna grene

barnens helg

Storebros hamburgare

Du behöver:

300 gr blandfärs eller kycklingfärs

1 tsk flingsalt

1/2 tsk malen svartpeppar

Hamburgarbröd

Sallad

Valfria grönsaker

Cheddarost

Så här gör du:

Som alltid är det viktigt att jobba med rumstempererat kött, dels för att det är lättare att jobba med, men viktigast. Det är bättre att steka, eftersom stekpannan inte kyls ner först av kallt kött. Blanda köttfärs med kryddorna och forma till burgare. Jag brukar göra dem ganska platta och stora i omkrets. Brukar avdunsta ganska mycket vatten och dra ihop sig. 

Servera med cheddarost, sallad och dressing. Jag tycker att hamburgardressingen innehåller ganska mycket onyttigt, både tillsatser och socker. Min egna fuskversion är att blanda ketchup och créme fraiche. Eller att göra en god guacamole till. 

Till dessert ville de ha kladdkaka, och ni hittar receptet här. 

kladdkaka

 

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *