Påskbak med barnen i köket

PåskbakaJag hade en romantisk idé om att jag och pojkarna skulle påskbaka och måla ägg. Vi har bakat och pysslat massor av gånger. Undertecknad har till och med hållit i kurser. Men efter att det var kakao på alla köksluckor och lillebror såg ut som en ut som en chokladkanin slutade jag romantisera. 

Men vi experimenterade fram världen godaste kladdkaka, på riktigt, jag lovar! Om ni gillar Reeses pieces’s kommer ni att älska den här frostingen. Har ni ännu inte smakat den delikata chokladen med jordnötssmör, gör det bums! Fina färgglada ägg fick vi också. Men de bästa var dem på kakan tyckte lillebror. 

Glad påsk!

 

Kladdkaka
Skriv ut
Världens godaste kladdkaka med jordnötssmör frosting
Ingredienser
  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 4 msk kakao av god kvalité
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 175 gr smält smör
  • FROSTING
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk nutella
  • 4 dl florsocker
  • 0,5 dl grädde
Instruktioner
  1. KLADDKAKA

    Sätt ugnen på 180 grader och smält smöret. Låt det svalna. 

    Vispa ihop ägg och socker tills det blir vitt och pösigt.  

    Blanda ned resten av de torra ingredienserna och rör med en slickepott. 

    Blanda i det smälta smöret. 

    Skjuts in i mitten av ugnen i 15-20 min. Om er ugn är som min och som resten av familjen och fungerar lite som den vill när den har lust för det. Börja då med 15 min och lägg hellre till 5 min extra.

    FROSTING

    Vispa grädden och rör försiktigt i jordnötssmör, nutella, florsocker och flingsalt. Bred den över kakan när den har svalnat. 

    Njuts bäst med lite vispad grädde till!

 

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *