Att flytta ihop i en stjärnfamilj

Att flytta ihop i en stjärnfamilj

Tiden har infunnit sig för en ihop flytt, där vår stjärnfamilj ska bo under samma tak. Varannan vecka kommer vi att vara sju stycken i familjen. Yup, jag blir också något svettig när jag tänker på det.

Men att leva i en ständig kappsäck varannan vecka är inte heller hållbart. Just nu känns det som om vi har ett långdistansförhållande. Vi har barnen i princip samtidigt, men under barnveckan ses vi allt som oftast bara under helgen. Under veckodagar är det läxläsning, kompisar och aktiviteter. Att då vara sju stycken i någon av våra lägenheter är inte optimalt.

Men det är inte heller under helgen egentligen. För det blir på något sätt påtvingat. Ingen av barnen kan ha hem kompisar, för att fem barn i min lägenhet är mer än tillräckligt. Det blir inte heller riktigt av att vi går iväg var för sig, utan är tillsammans.

Vi tycker såklart om att vara tillsammans, men det är alltid någon som är gäst. Vi är av lite olika anledningar absolut mest hos oss, vilket också innebär att vi är på hemmaplan. Det ger en skev balans. Det är vårt hem och i vårt hem är det vi (läs jag) som bestämmer. Det är inte en medveten tanke, men det är svårt att låtsas att det är på något annat sätt än vad det är. 

Just i detta blir det lite märklig relation, nästan lite osjälvständig. Detta trots att vi båda är självständiga som uppskattar att göra saker på varsitt håll ibland. Som att träffa sina egna vänner. Man kan inte ständigt göra allting tillsammans. Eller vi kan inte det, för det fungerar dåligt ihop med våra respektive sätt att vara.

Barnen behöver också få andrum och få vara med sina egna vänner, eller bara få en stund för sig själva. 

Så nu är vi på jakt efter ett hus, ett ganska stort hus. Vi har precis börjat leta, men jag är redan matt. Det finns egentligen inget perfekt hus, mer en speciellt perfekt känsla som infinner sig. En känsla av att man är hemma. Vi gillar olika typ av hus, så det gör ingenting lättare. Men jag är säker på vi kan göra huset till vårt.

Men det där med ihopflytt är ingen lätt match. Det är en djungel. Var ska man egentligen bo? Vilket hus kommer att passa oss? Nära befintlig skola, vems skola i så fall? Många parametrar att  ta i beräkning.

Vi ska på visningar på söndag, kanske hittar vi drömhuset. Just nu drömmer jag om en pool och sommarväder. 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Ååååååh, GRATTIS!! ❤❤❤ Och så spännande med husjakt… Flytta gärna till Bunkeflo! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *