Att curla sina barn

förälder och barn

Jag pratade med en kollega på jobbet idag om curling generationen. Det är bland annat jag. Efter bion i lördags så var det ett högaktuellt ämne och vi kvinnor som var på bio, har sedan i lördags försökt att göra någonting ocurligt.

Jag tänkte på huruvida jag curlar mina barn. Curlar jag? Ja det gör jag. Lillebror definitivt mer än storebror. Av olika anledningar. Jag curlar storebror också. Men inte för att underlätta för honom, utan för att underlätta för mig själv faktiskt. Som idag, jag skulle steka ägg till pyttipannan. Storebror frågar om han får göra det. Av ren instinkt säger jag nej. Inte för att han inte klarar av det. För det gör han absolut. Men så blir det kladdigt och måste jag spendera tid på att ta upp äggskal och så kommer ägget säkert rinna. Jag vill inte lägga tid på det, så jag säger nej.

Nej, jag gör det åt dig…

Jag städar pojkarnas rum, jag är helt övertygad om att de kommer att klara av att städa sina framtida hem. Men jag orkar inte tjata. Tjatet leder till irritation och till slut är jag trött på min egen röst. Det är mycket mysigare att att spendera tiden ihop istället.

Självklart gör jag saker både för att underlätta både för mig och för pojkarna. Jag tänker lite som så, att de ser ju mig ta ansvar. Laga mat, städa, betala räkningar och någonstans kommer det prägla dem ändå. De får ta ansvar för vissa saker. Men mer för hur de beter sig, i familjen och mot andra. Att med rättigheter kommer skyldigheter.

curla barn

Saken är den att jag alltid har uppmuntrat mina barn att prova på saker att utmana sig själva. Vad är det värsta som kan hända? Man faller? Ja, då reser man sig igen.

Men jag curlar också för att jag är rädd att någonting ska hända dem. Storebror hade rent tekniskt kunnat ta bussen själv till skolan. Men jag vågar inte, för tänk om någonting händer. Det är lite ironiskt. Istället för att ge honom verktyg att klara sig, så vågar jag inte släppa taget. För att jag är rädd att någonting hemskt ska hända honom.

Men ibland är det också så att jag curlar, för husfridens skull.

stjärnfamilj

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *