Att använda sina barn som vapen

Jag är verkligen otroligt tacksam att relationen till mina ex fungerar så bra den som den gör. Jag har haft mina duster med båda två och vi har absolut inte alltid kommit överens. Ibland har jag skrikit rakt ut i ren frustration. Inte på någon speciell och inte när barnen har varit närvarande. Jag har ältat med mina vänner och sedan har det gått över.

Vi är skilda av en anledning och ofta har kommunikationen fallerat långt innan man går skilda vägar. När man då dessutom inte är tillsammans längre brukar den vara ännu sämre. Men även det går över. Det blir liksom bättre, för ofta orkar man liksom inte vara arg så länge. Livet går vidare.

Vi har också haft en ganska bra respekt för varandra när det kommer till barnen. En tillit att man vill det bästa för dem. Även om man själv hade gjort på ett annat sätt. Vi har diskuterat, tyckt olika, försökt resonera och ibland har bara fått komma överens om att tycka olika.

Så är det, även när man bor ihop tycker man olika. Men vi har inte använt barnen mot varandra, använt dem som vapen i en krigsföring. Där har vi någonstans dragit gränsen för hur ful man får lov att vara mot varandra.

Kanske är det därför vi också kan vara i samma rum och se respektive relation till just barnen för den är.

Men tyvärr har inte alla det så fick jag erfara idag. Det finns vissa, som trots år av separation fortfarande gömmer sig bakom ”barnens bästa” för sin krigsföring. Som inte skyr några som helst medel för att få sin vilja igenom. Alltid med ett barn fokus. Det ska gärna delas på inköp för gummistövlar, vab-dagar och tjänster räknas det in på, men rätten att bestämma är ensidig. Den delas inte. Då är det MINA barn.

Framförallt är det sorgligt för att det drabbar barnen. De hamnar i kläm. För föräldrar är också mänskliga. Barnen är trots allt en förlängning av båda föräldrarna. Den andra delen kanske inte är så lätt att acceptera.

När man dessutom är en bonusförälder blir det ännu svårare, för man väntar bara på nästa krigsförklaring, som görs i barnets bästa intresse. Det blir väldigt svårt att förhålla sig till det. För helt plötsligt trampar man på en mina och då kan det bli ödesdigra konsekvenser.

använda sina barn som vapen

 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *