A Brownie to die for

brownie med dulche de leche

Jag ville dela med mig att ett litet experiment jag hade för mig inför klädbytardagen i lördags. Jag gjorde en choklad brownie med dulce de leche med flingsalt. Den var verkligen utsökt, om jag får säga det själv!

Till detta behövs:

  • 120 gr mörk choklad
  • 8 msk smör
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 3 ägg
  • 1 burk dulce de leche eller 1 burk sötad kondenserad mjölk

brownie

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Smält smör och choklad tillsammans på låg värme. Rör under tiden. Ta bort kastrullen från värmen och häll över i en bunke. Rör i socker och kakao. Vispa sedan i ett ägg i taget. Blanda i resten av ingredienserna och häll över hälften av smeten i en smörad form (20 cm i diameter) häll över hälften av dulche de lechen i marmorera den med en gaffel. Häll sedan över den andra hälften av smeten och toppa med resten av dulche de lechen och marmorera igen.

Brownie

Skjuts in i mitten av ugnen i 30 min. Låt kakan svalna innan du skär upp dem. Servera med vispad grädde.

Det är superenkelt att göra egen dulche de leche, men det tar lite tid. Köp en burk sötad kondenserad mjölk och ta av etiketten. Lägg burken i en kastrull och häll på vatten så att det täcker burken. (ha gärna någon centimeter till godo). Koka burken i 2-4 timmar beroende på vilken konsistens du vill ha. Jag brukar koka den i 3 timmar, för att få en fastare sås, som fortfarande rinner lite.

brownie with dulche de leche

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *