7 tips för vinterns trötta hud

Efter novembers alla sjukdomar så har min hud känts både grådassig och väldigt torr. Oavsett sjuka eller inte, tenderar många av oss ha liknande problem med huden under vintern.
Eftersom vi är mycket mer i inomhusmiljö under vintern gör det huden mer torr. Kontorsmilö och mycket sittande framför skärmen och olika fläktsystem torkar ut huden. Detta leder till ökad talgproduktion och huden försöker då kompensera fukten som försvinner.
Vilket gör att många upplever att de får glansig och oren hud. När i själva verket huden bara behöver mer fukt!
Yves Rocher

Jag teamade upp med bästa Maria från Yves Rocher för ett samarbete och en tävling för mina läsare!

Marias 7 bästa tips för att få bukt med vintertrött hud:
 
 1. Ansiktsrengöring
 2. Ansiktsvatten
 3. Serum
 4. Dagcréme/Nattcréme
 5. Bonus Must have – Fuktmask
 6. Drick mycket vatten – det syns direkt i ansiktet när du har druckit dåligt med vatten
 7. Vädra ofta hemma. Få luften att cirkulera.
Varför behöver man en dagcréme och en nattcréme? 
– Kort kan man säga att dagcréme skyddar huden och nattcréme återuppbygger den.
Jag upplever att jag får fler rynkor när jag är torr i huden, men som bara kan försvinna sådär.
– Det stämmer att man kan få torrynkor. Då är det du använder antagligen inte tillräcklig. Dels behöver många byta serie under vinterhalvåret, men dels behöver man också peela 1 -2 ggr i veckan för att få bort de döda hudcellerna. Sedan på en fuktmask för extra fuktinjektion. Många tror att den serie de valt inte är tillräcklig och inte funkar, men ofta är det att man behöver komplettera den.
Jag är själv skyldig till detta. Jag har tyckt att allting på ett eller annat sätt var otillräckligt. Tills jag gick till Maria. Hon gjorde en hudanalys på mig, med en liten apparat som både fotar huden och mäter struktur, fukt och talgproduktion.
Nu kan jag inte gå tillbaka till någonting annat. Min hud märker genast av det och blir kinkig. Jag har skrivit mer om det i ett tidigare inlägg.
hudvård från Yves Rocher

 

Inte nog med bra tips, har jag fått fin fina priser till mina läsare! Du kan vinna din hudvård till ett värde av 1500kr. Du vinner ett set hudvårdsprodukter som passar just din hudtyp. Så in och tävla!

Så här gör du för att vara med och tävla:
 1. Följ mig att attvaravass och Yves Rocher Nordic på instagram
 2. Skriv en liten motivering till varför just du ska vinna
 3. Jag drar en vinnare på söndag 11/12 kl 20:00 som får gå in till Maria på Yves Rocher på Södra Förstadsgatan i Malmö och få sin hudvård.

Du kanske också gillar

7 kommentarer

 1. Det finns inget jag älskar så mycket som hudvård och då älskar jag ändå många saker! jag är alltid på jakt efter den bästa exfolierande produkten och den bästa askungemasken. Jag vill testa mig igenom prick allt som finns! Så denna tävling är right up my alley!

 2. Oh! Jag har alltid haft problem med oerhört torr hud (och eksem) främst i ansiktet under höst-vår. Och som du skriver, kopplingen lär ligga mycket i inomhusjobb, växlande av luft osv. Anledningen till att jag verkligen hade velat vinna detta är för att jag behöver all tips och råd om min egen hy av någon som faktiskt har koll, samtidigt som en chans att skämma bort mig själv nu när jag äntligen pluggat färdigt och sliter med jobb och barn 🙂 kram

 3. Men hallå ja, tack, hemskt jättegärna! 😛 Trött och glåmig småbarnsmorsa, vars hy fått sig både en och två rejäla hormonchocker det senaste året, och som nu förväntas hitta sin väg tillbaka till verkligheten i januari. Vore gött att kunna möta såväl nya som gamla kunder (och kollegor) med en fräschare och något mer kärleksfullt behandlad fejja! Amen. <3

 4. Min hy behöver massor av hjälp! Jag vet inte riktigt hur jag ska ta hand om min hy på bästa sätt och det syns. Så massor av tips hade varit underbart. Eftersom det är en jungel med produkter skulle det vara perfekt att hitta något som passar för just mig!
  Det hade varit så kul att komma in i butiken och hitta en massa fina produkter och bli omhändertagen, känna mig som en prinsessa för stunden.

  Amanda_bach på Instagram 🙂

 5. Närmar mig femtio (?!) och inser till min fasa att det nog är hög tid att börja ta hand om mig själv… ???

  (Anotherday.anothersmile på insta)

 6. Oh gawd, I need dis! Man trodde tonårsfinnarna skulle gå över, hormonerna lägga sig efter graviditeterna och att vid 40 skulle det väl ändå ha ordnat upp sig?! Men nä. Sanningen är att jag inte har en aning om vad min hud behöver. Jag famlar i blindo i hudvårdshyllorna och har provat dyra krämer och billiga krämer, miljövänliga krämer och kändisprodukter. Ibland funkar det ett tag, men inget håller i längden. Help!

 7. ”Maaammaa” ”Ääälskling”allt jag hör.
  Till er tjänst som sig bör!
  Stress, stök och julklappsshopping,
  Får ej glömma någonting!
  Nöjda måste alla bli,
  och mig själv jag ser förbi.
  Efter jul jag är så trött,
  Glåmig, blek hud & håret slött.
  Med denna vinst det kunde bli,
  Mitt sätt att ladda energi!

  Skämt åsido, jag önskar mig verkligen denna vinst, precis vad jag skulle behöva i julklapp ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *