7 råd jag skulle ge mitt 25 åriga jag

Att vara Vass

Jag såg ett inlägg på instagram häromdagen där career girl daily frågade vad man skulle ge för råd till sitt 25 åriga jag. Kommentarerna var väldigt intressanta att läsa. Många 20+ tjejer skrev att de med intresse följde kommentarerna. Det var varierade svar, men de flesta handlade om att acceptera sig själv och göra saker som man själv mår av och resa! Min kommentar var att inte försöka tillfredsställa alla andra, utan acceptera att alla kommer inte att tycka om en. Man tycker ju själv inte om alla heller.

När jag var 25 år gammal hade jag en två årig son och ett kraschat äktenskap. Så här i efterhand var jag väl inte riktigt redo för någonting av det. Jag hade väldigt naiv världsåskådning , vilket man kanske också ska ha i den åldern.

Jag ångrar ingenting jag har gjort och framförallt inte mina barn. Det har gjort mig till den jag är idag. Jag har blivit på rik på erfarenheter. Men med facit i handen så kanske jag skulle haft så bråttom med allting. Så om jag kunde gå tillbaka skulle jag säga:

 1. Ha inte så bråttom med allting, livet kommer (förhoppningsvis) inte springa ifrån dig. Jag var så rädd att jag skulle missa någonting i livet, så jag sprang efter allting, i vindens alla riktningar. Jag ville hinna med allting.
 2. Ta det lilla lugna och räkna till 10. Jag kunde blir så arg (det kan jag fortfarande) men då var jag tvungen att pysa ur mig, genast. Verbalt, skriftligt, ja allt. Kan också ha haft en del att göra med min adhd, men jag lärde mig också att det fanns ingenting att vinna på att ge efter min verbala impulsivitet alltid. Jag lärde mig att räkna till tio.
 3. Den som älskar dig, flyttar berg för dig. Detta låter så klyschigt, men både min mamma och pappa sa till det till mig. Att om någon älskar dig så springer de efter dig. Det är sant. Med de klockrena orden från sex and the city ”he’s just not that into you.” Lägg inte ner tid på ett förhållande där du känner att du måste övertyga någon om att de ska älska dig.
 4. Jämför dig inte med andra. Den gör si och den andra gör så, de har detta och så är det igång. Oavsett vad det är man jämför, så bara sluta. Alla har olika förutsättningar. Däremot låt dig istället inspireras!
 5. Lyssna på magkänslan, den har ALDRIG, ALDRIG fel. Jag har varit så otroligt arg på mig själv så många gånger för att jag inte lyssnat. Försök inte att rationalisera din intuition.
 6. Var nöjd med hur du ser ut. Detta hör lite ihop med nummer fyra. Men helt seriöst, hur mycket tid har jag lagt på att tycka att mina lår är tjocka, mina ben är fula och att jag är allmänt fel. Uppskatta och respektera dig själv. Du kommer titta tillbaka och tänka, hur kunde jag vara taskig mot mig själv? Var snäll mot dig själv.
 7. Spara pengar. För mig har punkt ett och sju hängt ihop en del. Vad ska jag göra med en massa pengar på banken om jag dör imorgon? Jag kommer förmodligen inte någonsin känna samma lycka som min underbara vän, som älskar excel, men lägg upp en budget. Pengar på banken betyder större frihet att kunna leva.

25 åring

(Här är jag 25 år, fyller närmare bestämt.)

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 1. bra råd! många jag håller med om. Jag hade också sagt
  – om du ska ha en partner, välj en jämställd sådan.
  – utbilda dig.
  – våga lita på att allt löser sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *