5 Ted talks att lyssna på i sommar

Sommaren är här och för många är det en chans att tänka igenom vad en vill göra i höst. Kanske en gå en utbildning, kanske starta eget eller bara boosta karriären? Jag är pepp inför hösten och har en del egna projekt jag ser fram emot att få börja jobba med. Här har jag hittat 5 Ted talks som har inspirerat mig att följa mina drömmar att våga följa det jag brinner för. Jag hoppas att ni också tycker att de lika inspirerande att lyssna på.

Bel Pesce kommer från Brasilien dit hon flyttat tillbaka efter att hon har haft stor framgång i Silicon Valley. Hon jobbar med att inspirera andra och att realisera sina drömmar och inspirera. Hon pratar här om hur du ska fortsätta att tänka och göra om du inte vill lyckas.

När professor Randy Pausch, fick reda på att han var döende av cancer, bestämde han sig för att hålla sig positiv och leva livet fullt ut. Här levererar han en sista föreläsning, som fick alla att lyssna. Han var redan en omtyckt föreläsare och här vill att han en följer sina barndomsdrömmar.

Elizabeth Gilbert var en gång massa annat än en författare. Hon pratar om att skapa mer, efter en dunder succé. Hon pratar om hur framgång kan vara förlamande, men hennes kärlek till det hon är, är starkare än rädslan att inte lyckas fler gånger. Vackert och insiktsfullt om att aldrig ge upp det en är menad att göra. 

Steve Jobs behöver väl ingen närmare presentation och det här talet har säkert de flesta sett. Men om en inte har det, så snälla se det. Mycket cape diem, men inte på ett klyshigt sätt. 

Isabel Allende är en av mina favorit författare och när en läser hennes historier är passionen starkt genomgående. Här pratar hon om just passion, om att älska och om kvinnor. Väldigt mycket klokt. 

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *